تاکنون در رابطه با استرچ پالت پیچ چیزی شنیده اید؟ این دستگاه که از آن تحت عنوان پالت پیچ نیز یاد می شود تقریبا 2 دهه است که به دنیا معرفی شده. اما به چنان جایگاهی دست پیدا کرده که کمتر دستگاهی در این مدت به آن رسیده است. در واقع استرچ پالت را باید از جمله دستگاه های بسته بندی بدانید که توسط نایلون استرچ فیلم با قابلیت کشسانی بالا، به دور پالت پیچیده می شوند. در حال حاضر این دستگاه از جمله مقرون به صرفه ترین روش های بسته بندی را ارائه می دهد.
با توجه به کاربرد بالای این دستگاه در کارخانجات تولیدی امروزی، شرکت های بسیار زیادی اقدام به طراحی و ساخت آن کرده اند. اما مسئله اینجاست؛ تا زمانی که نسبت به مشخصات، ویژگی ها و البته کاربردهای آن آگاهی نداشته باشید، نمیتوانید تصمیم درستی برای خرید بگیرید. پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با این دستگاه کاربردی و هیجان انگیز آشنا کنیم.
استرچ پالت پیچ را بشناسید
تا اینجای مقاله تنها از استرچ پالت پیچ صحبت کردیم. اما آیا می دانید این کلمه به چه معناست؟ در واقع استرچ پالت از دو کلمه گرفته شده است. یکی استرچ به معنی کشیدن و پالت قطعاتی که در قسمت زیرین محصولات قرار گرفته و هر آنچه قرار است بسته بندی شود بر روی آن چیده می شود.
استرچ پالت پیچ را باید از جمله بهترین روش های بسته بندی محصولات حجیم و بزرگ بدانید. این روش برای حفاظت پالت یا محصولات بزرگ از نور خورشید، باران، گرد و غبار، رطوبت ، واژگونی، سرقت و همچنین جهت حمل و نقل سریع و آسان و افزایش زیبایی بکار می رود.
در حال حاضر با توجه به پیشرفت هایی که در علم و تکنولوژی رخ داده، انواع مختلفی از آن، اعم از چوبی، فلزی و پلاستیکی در بازار موجود می باشد. محصولات نیز در پایان پس از چیده شدن بر روی پالت، به وسیله لیفتراک یا جک پالت، به محل مورد نظر انتقال پیدا می کنند. اینجاست که عملیات سلفون پیچی بر روی پالت آغاز می شود. فرآیندی بسیار کوتاه که با توجه به نوع و مدل دستگاه از کارکرد متفاوتی برخوردار می باشد. اما در هر صورت شما در انتهای کار با پالتی روبرو خواهید شد که دور تا دور آن با فیلم استرچ محصور شده است.
فکر می کنم تا اینجای مقاله استرچ پالت را شناخته اید. حتی نحوه عملکرد آن را می دانید. اما از مزایا و عملکرد آن آگاه هستید؟
اجزای دستگاه استرچ پالت چیست؟
همانطور که می دانید امروزه مدل های مختلفی از دستگاه استرچ پالت به دنیا معرفی شده است. اما تمامی آنها از مدل هایی ساده با کارآیی ساده تر برخوردارند. معمولا به مدل آنها صفحه گردان نیز گفته می شود. این صفحه دارای یک ستون با بازوی متحرک است که در نقش حرکت دادن سلفون از بالا به پایین و بالعکس ظاهر می شود. این حرکات توسط یک موتور الکتریکی که بالای ستون قرار دارد انجام می شود. در قسمت پایین دستگاه یک صفحه گردان وجود دارد که این صفحه نیز توسط یک موتور الکتریکی و بوسیله انتقال نیرو چرخ و زنجیر به حرکت درمی آید.
مدل دیگر این دستگاه که بیشتر به مدل دروازه ای یا دکل گردان معروف است دیگر صفحه گردان و در کل صفحه زیرین ندارد و برعکس مدل صفحه گردان دکل به دور پالت میگردد و فرآیند پالت پیچی انجام می گیرد.
مزایا و معایب استرچ پالت پیچ
از جمله بارزترین مزایای این دستگاه می توان به قیمت بسیار پایین آن اشاره کرد. در واقع بهره گیری از این دستگاه باعث می شود تا هزینه تعمیر و نگهداری آن بسیار پایین باشد. علاوه بر اینکه؛ اپراتور آن نیازی به مهارت و تخصص بالا ندارد. از طرفی فضای کار را به مقدار خیلی محدود اشغال می کند. خصوصا اینکه با پیشرفت علم و تکنولوژی، انواع کوچکی از آن در بازار موجود می باشد.
از طرفی بهره گیری از این دستگاه کمک می کند تا میزان مصرف فیلم استرچ تا چیزی حدود 5 برابر کاهش پیدا کند. همین مسئله میتواند یکی از مهم ترین عوامل افزایش طرفداران آن شود.
البته محدودیت هایی را با خود به همراه دارد. از جمله اینکه پالت دارای محدودیت وزنی است. در نتیجه بهره گیری از آن در برخی موارد غیرممکن است. از موارد دیگر میتوان به استحکاک بالای صفحه زیرین اشاره کرد که به واسطه فشار وارده از گذاشتن و برداشتن پالت توسط لیفتراک که معمولا با ضربه یا کشش همراه است آسیب پذیری قسمت صفحه گردان بالا است.
حتی در تیراژ نیز دارای محدودیت است. البته در این مسئله میتوانید با کارشناسان و متخصصان سایت پلی پارس تهران صحبت کنید. زیرا با توجه به نوع دستگاهی که انتخاب می کنید این تیراژ متفاوت است. از همین رو کارشناسان راهنمایی های بسیار دقیقی را در اختیار شما قرار خواهند داد.