اگر در نظر دارید تا وسایل کوچک یا حتی بزرگ اما حساس و شکننده خود را عایق کنید، مطمئنا یکی از وسایلی که به شما کمک می کند، نایلون حبابدار است. این نوع از نایلون ها دارای خاصیت ضربه گیری بوده و کمک می کند هیچگونه آسیبی به وسایل شما وارد نشود.
نایلون های حبابدار با حباب های ریز و درشتی که در اختیار دارند توانسته جایگاه بسیار خوبی را در صنایع مختلف به خود اختصاص دهند.
جالب اینجاست که تهیه و تولید این نوع از نایلون ها به هیچ عنوان سخت و پیچیده نیست. اگر می خواهید از مراحل تولید آن توسط شرکت پلی پارس تهران آگاه شوید توصیه می کنیم در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. توضیحاتی در این زمینه خدمت شما ارائه خواهیم داد.
نایلون حبابدار چیست
در ابتدای کار قبل از اینکه به سراغ مراحل تولید نایلون حبابدار بروید باید بدانید این نوع از نایلون ها در گروه نایلون های مسطح قرار میگیرند که با حباب های هوا پر شده اند.
با اطمینان می توان گفت که همگی ما با آن آشنا هستیم و حتما جهت ترکاندن حباب های آن، تلاش های بسیار زیادی انجام داده ایم. این حباب ها به واسطه خاصیت ضربه گیر بودن از اشیا شکننده یا آسیب پذیر در حین بسته بندی و حمل و نقل محافظت می کنند.
البته با توجه به این مسئله که حباب های این نایلون در چه اندازه ای ساخته شود، میزان و قدرت ضربه گیری متفاوتی خواهد داشت. از طرفی هر چه نایلون حبابدار از حباب بزرگ تری برخوردار باشد، قدرت ضربه گیری آن بیشتر خواهد بود.
اما نحوه استفاده از آن به این صورت است که از نایلون های حبابدار با حباب های کوچکتر برای محافظت از اشیای ظریف استفاده می شود تا بتواند همه سطح و پیچ و خم های آن را پوشش دهد و از نایلون حبابدار با حباب بزرگتر برای اشیا بزرگ و شکننده استفاده می شود.
مراحل تولید نایلون حبابدار
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم؛ طراحی و تولید نایلون حبابدار به هیچ عنوان فرآیندی سخت و پیچیده را با خود به همراه ندارد. حتی میتوان گفت یکی از آسان ترین تکنولوژی های تولید است. برای تولید نایلون حبابدار در ابتدا مواد با نسبت های تعیین شده با هم مخلوط می شوند و سپس حرکت خود به سمت دستگاه اکسترودر را آغاز می کنند.
در این مسیر مواد حالت ورقه ای به خود میگیرند و توسط کلندر ضخامت داده می شوند. پس از آن از خشک کن عبور داده می شوند و در آخر نوار پیچیده و رول می شود و قسمت های اضافی آن را برش می دهند که نایلون حبابدار رول شده آماده می گردد.
در این قسمت لازم به ذکر است؛ نایلون های حبابدار به صورت دولایه و سه لایه نیز در بازار موجود می باشند و همین مسئله روش ساخت آنها را با یکدیگر متمایز می کند.
بنابراین روش ساخت آنها را با شما به اشتراک می گذاریم:
برای ساخت نایلون حبابدار دو لایه، به سراغ ذوب کردن رزین پلی اتیلن توسط دستگاه و تبدیل شدن آن به مایع می روند. پس از این مرحله رزین را روی تخته می ریزند تا به سطح آن به مقدار قابل توجهی نازک شود و دولایه نایلون تولید می شود. در واقع لایه ها به اندازه ای نازک می شوند که به یکدیگر بچسبند اما مقداری هوا در میان آن محبوس شده است.
سپس این نایلون دو لایه را به دور یک دستگاه استوانه مانند می پیچند. خاصیت این دستگاه استوانه در این است که بر سطح آن سوراخ هایی قرار گرفته اند که دارای نیروی مکنده هستند.
وقتی نایلون دولایه ای که درون آن هوا حبس شده است به دور این استوانه بپیچد و قسمت های مختلفی از سطح آن توسط حفره های استوانه مکیده شود، هوای محبوس به طرف این حفره کشیده می شود و لایه زیرین بخاطر قدرت مکندگی دستگاه دارای برآمدگی ها یا حباب هایی می شود که از هوای بین دو لایه پر شده اند.
تولید نایلون حبابدار سه لایه تفاوت چندانی با نایلون حبابدار دو لایه ندارد. تنها یک مرحله به آن اضافه می شود که رزین را مجددا مذاب و سپس پرس می کنند تا لایه سوم ساخته شود. پس از آن از لایه سوم به عنوان یک محافظ بر روی حباب ها استفاده می شود تا استحکام نایلون به مقدار قابل قبولی برسد. اما موادی که در میان ورقه ها وجود دارد، باعث چسبندگی بالای این ورقه ها شده است.