از زمان های قدیم تاکنون محافظت از وسایل در هنگام جابجا کردن آن ها، همواره حائز اهمیت بوده است. با پیشرفت تکنولوژی و اختراع نایلون، امکان بسته بندی بسیاری از مواد توسط انواع نایلون ها امکان پذیر گشت. یکی از انواع نایلونی که در تمامی صنایع برای بسته بندی قطعات و کالاهای بسیار حساس در برابر ضربه مورد استفاده قرار می گیرد، نایلون حبابدار است. این نایلون به علت ظاهر و ویژگی هایی که دارد توانایی آن را دارد که جسم بسته بندی شده را در برابر فشار و ضربه محافظت کند تا کاملا سالم و بدون آسیب دیدگی به مقصد برسد. در ادامه این مقاله از سایت پلی پارس تهران قصد داریم تا با روش تولید نایلون حبابدار و هر آنچه باید در مورد خرید آن بدانید آشنا شویم.
تاریخچه نایلون حبابدار
پس از اختراع نایلون در سال 1935، تکنولوژی صنایع پلیمری با پیشرفت روز افزون مواجه می شد و تمامی دانشمندان و محققین سعی در اختراع انواع جدیدی از نایلون داشتند. در سال 1957 دو مخترع به نام های آلفرد فیلدینگ و مارک شوانز قصد تولید کاغذ دیواری سه بعدی داشتند. آنها قصد داشتند تا دو پرده حمام را آب کرده و محصول خود را از آن به وجود آورند. متاسفانه محصول این دو مخترع مورد استقبال دیگران قرار نگرفت. بار دیگر آنها این وسیله جدید را به عنوان پوششی عایق مانند برای گلخانه ها معرفی کردند که باز هم پروژه با شکست مواجه شد.
این دو نفر که هیچ وقت قصد ساخت نایلونی برای بسته بندی مواد نداشتند، بر روی اختراع خود تحقیقات گسترده ای انجام دادند. سرانجام در سال 1961 خاصیت محافظتی اختراع خود را کشف کردند و با کاربردهای آن در صنعت آشنا شدند. آلفرد و مارک به همکاری همدیگر شرکتی را با نام Sealed Air تاسیس کردند و محصول خود را با نام نایلون حبابدار به بازار عرضه کردند. اولین مشتری این شرکت، کمپانی IBM بود که سرشناس ترین شرکت خریدار محصولات این دو مخترع نیز بود. هدف از خرید نایلون حبابدار توسط کمپانی IBM، بسته بندی قطعات حساس کامپیوتری برای انتقال آنها از جایی به جایی دیگر بود.
نایلون حبابدار چیست؟
با گذشت نیم قرن که از زمان اختراع نایلون حبابدار می گذرد، کیفیت آن افزایش یافته و روز به روز به تعداد مشتریان این نوع نایلون در تمامی جهان افزوده می شود. این نایلون، مسطح بوده که بر روی آن حباب هایی دارد که درون حباب ها هوا می باشد. نایلون حبابدار که یکی از انواع محبوب نایلون ها است، برای بسته بندی کالاهای حساس در سایزهای مختلف، مورد استفاده قرار می گیرد. نایلون حبابدار به علت خاصیت ضربه گیری که دارد، بسیار محبوب است. زیرا از قطعه آسیب پذیر و شکننده بسته بندی شده توسط این نایلون در برابر انواع فشارها و ضربه ها محافظت می کند.
نایلون حبابدار دارای انواع مختلفی است و هر کدام برای محصول خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. به طور مثال نایلون حبابداری که دارای حباب های ریز است، برای بسته بندی کالاهای کوچک تر استفاده می شود تا تمامی سطح کالا و هر نوع انحنا و پیچ و خم که بر روی سطح آن قطعه کوچک قرار دارد، به خوبی بپوشاند. همچنین از نایلون حبابدار با حباب درشت، برای بسته بندی کالاهای بزرگ استفاده می شود. در ادامه با انواع نایلون حبابدار آشنا خواهیم شد.
انواع نایلون حبابدار
همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم نایلون حبابدار دارای انواع مختلفی است که هر کدام از آنها ویژگی های خاص خود را داشته و برای بسته بندی محصولات خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. یکی دیگر از دلایل متفاوت بودن انواع نایلون حبابدار، حساسیت های متفاوت بودن درصد شکنندگی قطعات مختلف است.
نایلون حبابدار دو بعدی یا معمولی
این نوع نایلون حبابدار، رایج ترین نوع آن است که برای محافظت از قطعات در برابر آسیب ها و ضربه های احتمالی به کار می رود. نایلون حبابدار معمولی قابلیت استفاده برای تمامی محصولات با سایزهای مختلف را دارد. از جمله وسایلی که بسیار با این نوع نایلون حبابدار بسته بندی می شوند، می توان به ظرف، تابلو، مجسمه و … اشاره کرد.
نایلون حبابدار سه بعدی
بسته بندی قطعات مکعبی شکل بزرگ همواره با سختی هایی مواجه بوده و گاها در هنگام جا به جایی قطعه به علت ضربه دیدن، مورد آسیب قرار می گرفت. امروزه با استفاده از نایلون حبابدار سه بعدی مشکل انتقال اینگونه وسایل آسان شده است و دیگر نگرانی بابت آسیب دیدن آنها وجود ندارد. به طور کلی نایلون حبابدار سه بعدی برای قطعات بزرگی که مکعبی شکل هستند، به خصوص آن دسته از قطعات بزرگ که الکتریکی نیز بوده، مورد استفاده قرار می گیرد. از وسایل مکعبی شکل بزرگ می توان به یخچال، گاز، تلویزیون و … اشاره کرد.
نایلون حبابدار دو لایه و سه لایه
نایلون حبابدار دو لایه و سه لایه می توانند حباب های درشت و یا ریزی داشته باشند. در خصوص نایلون حبابدار دو لایه با حباب درشت می توان گفت که این نوع پوشش قابلیت محافظت از دستگاه های بزرگ را داشته و به خوبی از آنها در برابر ضربه محافظت می کند. در ساختار نایلون حبابدار سه لایه، بر روی دو لایه دیگر، لایه ای حبابدار قرار می گیرد تا علاوه بر بیشتر کردن میزان مقاومت نایلون به عنوان یک بسته بندی خوب، از ترکیدن حباب های دو لایه دیگر نیز جلوگیری کند. نایلون حبابدار سه لایه ریز عملکردی مانند نایلون حبابدار دو لایه ریز داشته که می تواند از اجسام ظریف محافظت کند. مدل حباب درشت نایلون سه لایه بسیار کاربردی تر و بهتر از سایر انواع حباب دار است و می تواند محافظ خوبی برای تمامی اجسام باشد.
روش تولید نایلون حبابدار
از آسان ترین روش ها در تولیدات مختلف، می توان به روش ساخت تولید نایلون حبابدار اشاره کرد. در روش ساخت این نایلون، ابتدا تمامی مواد اولیه با درصدهای مشخص با هم دیگر ترکیب شده و به دستگاه اکسترودر وارد می شوند. در این مرحله مواد اولیه ترکیب شده به حالت ورقه در آمده و با کمک کلندر ضخامت پیدا می کنند. این مواد ضخیم شده وارد خشک کن شده و در مرحله آخر به دور رولی پیچیده می شوند. در این مرحله همچنین قسمت های اضافی نایلون بریده شده و محصول تولید شده، نایلون حبابدار رول شده می باشد. در ادامه به بررسی روش ساخت نایلون دو لایه و سه لایه حبابدار خواهیم پرداخت.
نایلون دو لایه حبابدار
روش ساخت نایلون حبابدار دو لایه به این گونه است که بعد از آنکه رزین پلی اتیلن توسط دستگاهی ذوب شد و به صورت مایع درآمد، بر روی تخته ای ریخته می شود و تا جایی نازک می شود که دو لایه نایلون بهم چسبیده تولید شود، در صورتی که میان این دو لایه هوا حبس شده است. در مرحله بعد این دو لایه نایلون به دور دستگاهی که استوانه ای شکل بوده و دارای سوراخ هایی با قابلیت مکندگی است، پیچیده می شود. وظیفه این دستگاه، مکش هوای محبوس بین دو لایه نایلون پیچیده شده به دور آن است. در آخر، لایه زیرین نایلون دارای حباب یا برآمدگی هایی می شود که دارای هوای محبوس است و این موضوع به علت قدرت مکندگی دستگاه ایجاد می شود.
نایلون سه لایه حبابدار
برای تهیه نایلون حبابدار سه لایه تمامی مراحل همانند تهیه نایلون حبابدار دو لایه سپری می شود. در ابتدا مواد اولیه ذوب شده و پرس می شوند، سپس لایه سوم ساخته شده و به عنوان محافظ حباب های دو لایه دیگر، بر روی آنها قرار می گیرد. این امر باعث افزایش استحکام نایلون می شود. برای اتصال این سه لایه از موادی استفاده می شود که باعث چسبیدن بهتر این سه لایه نایلون به همدیگر می شود.
بازیافت نایلون حبابدار
امروزه بازیافت مواد مختلف مخصوصا تمامی نایلون ها بسیار حائز اهمیت است. زیرا محیط زیست به علت تولید زباله بی رویه انسان ها در حال نابودی است و تنها راه حل، استفاده بهینه از مواد است. در مورد استفاده از نایلون حبابدار می توان اینگونه بیان کرد که در صورت حفظ این نایلون و نترکاندن حباب های موجود بر روی سطح آن، می توان بارها و بارها از این نایلون برای بسته بندی اقلام استفاده کرد تا زمانی که حباب ها خود به خود فرسوده شوند. از دیگر نکات برای بازیافت مواد، تفکیک کردن زباله ها بوده که در این شیوه نه تنها به بازیافت نایلون حبابدار، بلکه به بازیافت تمامی زباله ها کمک خواهید کرد.
کاربرد نایلون حبابدار
همانطور که می دانید، نایلون حبابدار یکی از پرکاربردترین نایلون ها برای بسته بندی اجسام حساس و آسیب پذیر است. نایلون حبابدار تولید شده توسط شرکت پلی پارس تهران دارای جنس مرغوبی است که دارای کاربردهای بسیاری است. لیست زیر چند نمونه از کاربردهای نایلون حبابدار است.
- بسته بندی محصولات چوبی (مبل، میز، صندلی، چوب مخصوص دکوراسیون و …)
- بسته بندی لوازم خانگی (تلویزیون، یخچال، گاز و …)
- بسته بندی لوازم الکترونیکی
- بسته بندی کامپیوتر و قطعات کامپیوتری
- بسته بندی قطعات صنعتی
- بسته بندی انواع شیشه ها
مزایای نایلون حبابدار
نایلون حبابدار علاوه بر محافظت از کالا در برابر ضربه و فشار دارای ویژگی های دیگری نیز می باشد. یکی از مزایای مهم این نایلون عایق بودن آن در برابر حرارت و صوت است. همچنین این پوشش از آلوده شدن محصولات جلوگیری کرده و حمل و نقل آنها را نیز ساده تر می کند.
خرید نایلون حبابدار
در زمان خرید نایلون حبابدار می توان تمامی مواردی را که از نایلون مورد نظر توقع دارید، بیان کنید. به علت اینکه محدودیتی در تولید این محصول وجود ندارد، نایلون حبابدار می تواند با توجه به نوع کالایی که قرار است بسته بندی شود، ساخته شود. به طور مثال اگر وزن محصول یا شکنندگی آن زیاد است، می توان نایلون حبابداری با حباب های بزرگ سفارش داد تا بتواند ضربه گیر خوبی برای کالای مورد نظر شما باشد. برای آشنایی با دیگر محصولات نظیر نایلون شیرینگ، فیلم استرچ و نحوه سفارش و مشاوره با کارشناسان پلی پارس تهران می توانید با بخش مشاوره و واحد فروش شرکت تماس حاصل فرمایید.